Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1895 και έχει απόθεμα πάνω από 13 εκατομμύρια βιβλία. Ανάμεσα ...

Νέα Υόρκη Η πηγή του βιβλίου


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1895 και έχει απόθεμα πάνω από 13 εκατομμύρια βιβλία.

Ανάμεσα στα αποκτήματα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ξεχωρίζουν:
η συλλογή Μπεργκ (Berg Collection), αποτελούμενη από έργα της αγγλικής και αμερικανικής λογοτεχνίας τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα από τον 15ο αιώνα ως τον 20ο αιώνα το τμήμα χειρογράφων και αρχείων (Manuscripts and Archives Division), που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα τα χειρόγραφα του Χ.Λ. Μένκεν (Henry Louis Mencken) και τον αποχαιρετιστήριο ιδιόγραφο λόγο του Τζορτζ Ουάσινγκτον

Σήμερα, επιτρέπεται στους χρήστες η πρόσβαση στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης, ενώ υπάρχει και αντίστοιχη ιστοσελίδα, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους παγκοσμίως.

Οι χρηματοδοτημένες από ιδιώτες Ερευνητικές Βιβλιοθήκες (Research Libraries), με 83 επιπλέον βιβλιοθήκες-παραρτήματα που ενισχύονται από κινητές βιβλιοθήκες, απαρτίζουν την βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει περισσότερα από 10.000.000 βιβλία και 10.000.000 χειρόγραφα, καθώς και μεγάλες συλλογές έργων ζωγραφικής, χαρτών, βιβλίων για τους τυφλούς, ταινιών και μικροφίλμ.


0 σχόλια:

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Αέναον

Public

Sponsor

Find Us On Facebook

Social Share

Συνολικές προβολές σελίδας