Χειμώνας του 1942. Το χιόνι είχε καλύψει τα πέτρινα σοκάκια του Παρισιού. Οι σκεπές των σπιτιών είχαν ντυθεί στα λευκά. Έμοιαζαν...

Μοναχικές Αλκυόνες: Βασιλική ΤσούνηΧειμώνας του 1942.

Το χιόνι είχε καλύψει τα πέτρινα σοκάκια του Παρισιού. Οι σκεπές των σπιτιών είχαν ντυθεί στα λευκά. Έμοιαζαν σαν πουπουλένια μαξιλάρια. Τόσο αφράτα και απαλά, που κανένας δεν μπορούσε να καταστρέψει την τόση ομορφιά. Το κρύο τσουχτερό, πάγωνε καθετί έμψυχο. Σκότωνε κάθε ζωντανό πλάσμα και στεκόταν εκεί, σαν ακίνητος φρουρός να σου θυμίζει πως υπάρχει και κάτι χειρότερο από το θάνατο. Να ζεις κάτω από άθλιες συνθήκες, πεινασμένος, κυνηγημένος από την Ες Ες και αβοήθητος. Οι σειρήνες εκκωφαντικές, να σου τρυπούν το μυαλό. Οι ερπύστριες να τραντάζουν σε κάθε πέρασμά τους, τους ασφαλτωμένους δρόμους. Η μόνη ελπίδα για ζωή, να παραδοθείς στα γερμανικά στρατεύματα.

Ολόκληρα μερόνυχτα ήμουν εκεί, δίπλα σου. Κάθε χειμώνα και κάθε καλοκαίρι, για χρόνια. Δεν με αναγνώρισες ποτέ. Πως θα μπορούσες άλλωστε, αφού ποτέ δεν έδωσες σημασία στη μαυροντυμένη γυναίκα που περπατούσε δίπλα σου, που στεκόταν δίπλα σου, που γιάτρεψε με τα ίδια της τα χέρια τις πληγές του κορμιού σου. Οι κατακόμβες έγιναν ξανά το καταφύγιο μας. Μακριά από τον κόσμο, μακριά από τον πόλεμο, τη δυστυχία και τον θάνατο. Μέσα στις υπόγειες στοές αργοπεθαίναμε κάθε μέρα, μα οι νύχτες γινόντουσαν αφόρητες.
Η Βασιλική Τσούνη κατάγεται από τα Ιωάννινα. Σπούδασε Γεωπονία στη Λάρισα και στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην πόλη καταγωγής της, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια της.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, περιτριγυρισμένη εδώ και χρόνια από βιβλία. Λατρεύει την μουσική, το διάβασμα, τα ζώα και την κλασσική λογοτεχνία.
Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες της «τόλμησε» σε μικρή ηλικία, γράφοντας παραμύθια και ποιήματα.
Οι «Μοναχικές Αλκυόνες» είναι το πρώτο της βιβλίο που βγαίνει δειλά στον όμορφο κόσμο της συγγραφής, ενώ είναι σχεδόν έτοιμη και η δεύτερη συγγραφική της δουλεία.

0 σχόλια:

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Αέναον

Public

Sponsor

Find Us On Facebook

Social Share

Συνολικές προβολές σελίδας