Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα έχει κάνει την εμφάνισή του σε εμπορικό κέντρο της Σαγκάης, στην Κίνα. Το βιβλιοπωλείο -σχεδια...

Μία «πόλη» από βιβλία

Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα έχει κάνει την εμφάνισή του σε εμπορικό κέντρο της Σαγκάης, στην Κίνα.

Το βιβλιοπωλείο -σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο X+Living- αποτελεί στην ουσία μία «πόλη» από βιβλία, όπου ωστόσο δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά μόνο διαβάσεις για πεζούς.
XL-MUSE.COM
Το τσιμεντένιο δάπεδο παραπέμπει στους δρόμους της πόλης, με τους λευκούς πάγκους πάνω στους οποίους εκτίθενται τα βιβλία να βρίσκονται σε αυστηρή διάταξη, σχηματίζοντας «λεωφόρους» και «οδούς». Στους τοίχους, είναι κάθετα τοποθετημένοι λευκοί σωλήνες οι οποίοι μπορούν να μετακινηθούν, δημιουργώντας «ράφια» για βιβλία.
XL-MUSE.COM
Παράλληλα, ένας μακρύς διάδρομος οδηγεί σε χώρο όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να διαβάσει με την ησυχία του, απαλλαγμένος από τον θόρυβο της πόλης, ενώ κατά μήκος του διαδρόμου, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια και βιβλιοθήκες.
XL-MUSE.COM
Βαδίζοντας σ' αυτόν τον διάδρομο και ανάμεσα σε τόσα βιβλία, ο επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια «πόλη» από βιβλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο designboom.

0 σχόλια:

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Αέναον

Public

Sponsor

Find Us On Facebook

Social Share

Συνολικές προβολές σελίδας