1.    Πείτε μας πως αποφασίσατε να γράψετε το βιβλίο; Το βιβλίο το έγραψα με αφορμή τον χαρμόλυπο χρησμό μιας τσιγγάνας που έδωσε σε έ...

Διαβάστε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Writersgr τη συνέντευξη της Κατερίνας Ραμανδάνη


1.   Πείτε μας πως αποφασίσατε να γράψετε το βιβλίο; Το βιβλίο το έγραψα με αφορμή τον χαρμόλυπο χρησμό μιας τσιγγάνας που έδωσε σε έναν πολιτικό μας. «Θα ζήσεις σαν Βασιλιάς και θα πεθάνεις σαν σκύλος» του είπε κι αυτό καρφώθηκε μέσα στο μυαλό του έως και σήμερα. Επίσης η ύπαρξη μιας αληθινής, καυτής επιστολής ως την επιθυμία ενός νεκρού που ποτέ δεν δόθηκε σ΄ αυτόν τον πολιτικό, με ώθησε να τελειώσω το βιβλίο μου και μέσω αυτού του αληθινού- συνταρακτικού γεγονότος να πραγματοποιήσω την τελευταία αυτή επιθυμία ενός ευπρεπούς κι αξιόλογου ανθρώπου.
2.   Μέσα από το βιβλίο σας θέλετε να στείλετε κάποια μηνύματα; Φυσικά και στέλνω κάποια μηνύματα, όπως το ότι σημασία έχει το «καλό τέλος» του κάθε ανθρώπου, ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, ότι οι επιθυμίες των νεκρών πρέπει να εκτελούνται με σεβασμό κι ότι η ευτυχία στην ζωή είναι η ψυχική μας ισορροπία κυρίως κι η αγάπη από τα κοντινά κι αγαπητά μας πρόσωπα.
3.   Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα; Το κοινό ενδιαφέρεται πολύ και αγοράζει αυτό το βιβλίο – Βασιλιάς ή σκύλος- το οποίο απευθύνεται και στα δυο φύλα, που ιντριγκάρονται από τον χρησμό, ώστε να δουν τι θα συμβεί ως το τέλος. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη με το αναγνωστικό μου κοινό και την αγάπη που μου δείχνει έως σήμερα.
4.   Ποιο είναι το συναίσθημα ενός συγγραφέα  που πιάνει πρώτη φορά το βιβλίο του στα χέρια του; Κάθε φορά που πιάνω το καινούργιο μου βιβλίο στα χέρια μου νιώθω χαρά κι ικανοποίηση. Λάμπω ολόκληρη, από ένα διάπλατο, μοναδικό χαμόγελο.
5.   Πόσο ταυτίζεστε με την ηρωίδα- ήρωα του βιβλίου; Θα έλεγα ότι συμπάσχω με τον ήρωά μου, μπαίνω στην δύσκολη θέση του, κλαίω με τα βάσανά του, γελώ με την χαρά του, παρακολουθώ την πορεία του, λαθεύω με τα προβλήματά του αλλά και τα θέματα υγείας του, ευφραίνομαι με τα ταξίδια του και γενικά ταυτίζομαι απόλυτα μαζί του και νιώθω πως αν ήμουν κι εγώ στην θέση του θα έπραττα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Νομίζω ότι είμαι κομμάτι του χαρακτήρα του, της μοίρας του, του βαθύτερου κυττάρου του.
6.    Όταν ήσασταν μικρή πώς φανταζόσασταν τον εαυτό σας; Φανταζόμουν πως θα γινόμουν μια όμορφη γυναίκα, μια ασυνήθιστη, χαμογελαστή κοπέλα με όνειρα και πίστη. Πάντα στόχευα ψηλά είχα στήσει υψηλά τον πήχη. Πιστεύω στον εαυτό μου ακόμα.
7.   Είστε ευαίσθητη; Πάρα πολύ ευαίσθητη, καθάρια και λεπτή σαν κρύσταλλος. Ο δαντελένιος μου ψυχισμός είναι τόσο εύθραυστος που συχνά κινδυνεύει να μαδήσει, θεωρώ άδικα στην εποχή μας.
8.    Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας; Η επικράτηση του κακού, του σκοταδιού, του εμφυλίου, του πονηρού εννοώντας της αμαρτίας και του συμφέροντος, του εγωισμού κι ατομικισμού.
9.   Ποιά μουσική σας αρέσει; Όλες αναλόγως την διάθεση και την στιγμή. Προτιμώ την ελληνική φυσικά μουσική. Από την ξένη την αμερικάνικη, την λάτιν, την μαύρη και την ιταλική… κυρίως τις μπαλάντες.
10.               Τι όνειρα έχετε για το μέλλον ; Να έχουμε υγεία όλοι μας στην οικογένειά μου και να ζούμε με αγάπη, χαμογελαστοί και δραστήριοι. Επίσης να απεγκλωβιστεί σύντομα η Ελλάδα μας από τα μνημόνια και να ελευθερωθούμε από κάθε είδους ξένη υποταγή.
11.               Τι σας στεναχωρεί ; Πολλά… ως λεπτός κι ευαίσθητος χαρακτήρας αλλά κυρίως το ψέμα, η αχαριστία και ο εγωισμός.
12.               Πείτε μας τρία χαρακτηριστικά σας. Είμαι έμπιστη φίλη, γλυκιά ως γυναίκα και δυναμική στην εργασία μου τα θετικά ενώ άκακη φωνακλού κάποιες φορές, πολύ ευαίσθητη και συμπονετική στους αδύναμους συνανθρώπους μας αλλά και ευκολόπιστη (γενικά) τα αρνητικά χαρακτηριστικά.
13.Πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το βιβλίο σας; Από την εκδοτική μου καταρχάς την Πνοή (Πλ. Κολιάτσου) ή στην ιστοσελίδα της (www.ekdoseispnoi.gr), από τον ΙΑΝΟ(Σταδίου), τα PUBLIC(Σύνταγμα), την Πρωτοπορεία, τον Ποθητό, τον Σωκράτη(Θεσ/νίκη), τον Κουρέτα(Φάληρο), την Κλεψύδρα(Ν.  Κόσμος), την Πολιτεία(Ασκληπειού) και σ όλα τα βιβλιοπωλεία βέβαια με παραγγελία.
    14.  Ετοιμάζετε κάτι άλλο τώρα; Γράφω ένα νέο βιβλίο με πολλές εκπλήξεις και πρωτότυπη πλοκή και ιδέες για τους αναγνώστες μου.
    15. Πώς ξεκινήσατε τη συγγραφή; Από μικρή έγραφα ωραίες εκθέσεις με μια ανέλπιστη διάκριση, σε διαγωνισμό του υπουργείου στο δημοτικό με θέμα: « Η Φύση, το φυσικό περιβάλλον». Στα χρόνια της εφηβείας ονειροπολούσα και αυτό μου έβγαινε πολύ εύκολα στο χαρτί. Η ποίηση κι ο έρωτας καταγράφονταν στο λευκό χαρτί δίνοντας χρώμα στην φαντασία μου και θέλγοντάς με προς την γραφή και την δημιουργία αφιέρωνα στίχους μου στους πλατωνικούς εραστές μου. Από την άλλη ο σπουδαίος καθηγητής και πατέρας μου -το ίνδαλμά μου- με έφερε πιο κοντά στα βιβλία και στο να διαβάζω σχολικά και μη έργα, κυρίως όμως να αγαπώ τη μάθηση και τη γραφή. Έτσι σιγά σιγά με επιμέλεια και επιμονή ξεκίνησα να καλλιεργώ την ποίηση, το διήγημα, τη νουβέλα και τέλος καταστάλαξα στο μυθιστόρημα. Το πάθος μου ήταν τόσο έντονο που δεν σταματούσα ποτέ να γράφω… ούτε ακόμα κι όταν νοσηλευόταν ο πατέρας μου στο νοσοκομείο όπου κατέληξε μετά από δυο μήνες.
     16. Πόσα βιβλία έχετε γράψει και ποιά είναι αυτά; Τέσσερα βιβλία έχω στο σεντούκι της ψυχής μου: Σημάδι εκ γενετής (2η έκδοση), Θελξιέπεια, ο σφυγμός μου ακουμπάει πάνω σου στις εκδόσεις Βεργίνα και το νέο μου καμάρι: «Βασιλιάς ή σκύλος» στις εκδόσεις Πνοή.
17.               Τι αγαπήσατε περισσότερο στο τελευταίο βιβλίο σας; Τον κεντρικό ήρωα, τον κρυφό ήρωα, όλες τις γυναίκες συμπρωταγωνίστριες –ηρωίδες, την πλοκή και την δομή του έργου, την καυτή επιστολή του κυρίως, το άδικο τέλος του ήρωα, τη μοίρα με τα παιχνίδια της, τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτή την ιστορία αλλά και το ύφος μου που είναι κυρίως η ατόφια εικόνα της ψυχής μου.
    18.Όταν τελειώσατε το βιβλίο σας ποιός το διάβασε πρώτος; Η εκδότριά μου και η μητέρα μου. Είναι άλλωστε οι πιο δίκαιοι κριτές.
 19.Ποιές αντιδράσεις είχαν η οικογένειά σας, τα αγαπημένα σας πρόσωπα όταν έμαθαν ότι θα εκδώσετε το βιβλίο σας; Με εμπιστεύονται σαφώς και με νιώθουν κατάβαθα. Ακούνε ακόμη και τον πιο κρυφό χτύπο της καρδιάς μου.
20. Πώς αντιμετωπίζετε γενικά τις κριτικές, είτε θετικές είτε αρνητικές; Μέχρι τώρα είχα πάντα θετικές κριτικές κι αυτό μου δίνει θάρρος αλλά και ευχαρίστηση. Όταν οι αρνητικές κριτικές τεκμηριώνονται με λογικά επιχειρήματα ή όταν εντοπίζονται ελλείψεις τότε όλα σταχυολογούνται μέσα μου, ψάχνω το ψεγάδι, αναλύω την παρατήρηση και το άτομο φυσικά που το υπέδειξε, διότι παίζει φυσικά μεγάλο ρόλο. Η καλή προαίρεση αξιολογείται και προσέχω ώστε να γίνω καλύτερη και πιο άξια λογοτέχνης στο επόμενο βιβλίο μου.
21. Τι προσφέρει το βιβλίο σας στον αναγνώστη; Προσφέρει πολλά συναισθήματα, χαρά και λύπη, προβληματισμό και συμπεράσματα, ταξίδια και όμορφες περιγραφές με διάχυτες εικόνες αλλά κυρίως προσφέρει απόλαυση του νου και της καρδιάς και έτσι ξεφεύγει με το νου του σε άλλα μέρη. Απέχει για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα και τα τετριμμένα.
22. Όταν γράφατε γνωρίζατε από πριν την ιστορία ή είχατε κατεύθυνση από τους ήρωες σας; Την βασική δομή και τα πιο καίρια στάδια τα γνώριζα από την αρχή αλλά το τέλος το βρήκα στην πορεία καθώς είναι προφητικό κι επειδή ο ήρωάς μου είναι εν ζωή αφού η ιστορία είναι κατά βάση μια αληθινή ιστορία. Πιστεύω επίσης πως εμείς όλοι οι συγγραφείς είμαστε σαν μικροί θεοί, εμείς καθορίζουμε την ροή της ιστορίας, τις ανατροπές αλλά και την πλεύση και το τέλος των ηρώων μας.
23. Το τέλος το ορίζετε εσείς ή ο ήρωας σας; Εγώ και όπως σας προείπα είναι προφητικό και διδακτικό τέλος σε μια ιστορία αληθινή.
24. Από τι εμπνέεστε; Τα πάντα μπορούν να με εμπνεύσουν. Ένας ήχος, ένα γεγονός, μια φράση, μια λέξη μόνο ή ότι χτυπήσει το καμπανάκι του μυαλού μου τυχαία και απροειδοποίητα, το οποίο σκούζει συνεχώς, ενώ ώρες ώρες χτυπάει κόκκινο. Άλλωστε τα ερεθίσματα είναι πάμπολλα στην ζωή μας, στους γνωστούς γύρω μας, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ και στους κολλητούς φίλους μας ώστε μας δίνεται η ευκαιρία να εμπνευστούμε ή τολμάμε να αδράξουμε εμείς την ευκαιρία και να δημιουργήσουμε μια νέα ιστορία.
25. Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι; Όλα του Α. Ρέμου μ αρέσουν πολύ. Το «Θα ΄πρεπε… Θα ΄πρεπε» είναι από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια.
26. Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη παιδική σας ανάμνηση; Όλες οι παιδικές αναμνήσεις μου είναι ευτυχισμένες, θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά αυτές που κολυμπούσα με τους γονείς μου στο χωριό μου τα καλοκαίρια. Ειδικότερα αυτή την ιδιαίτερη στιγμή που μου μάθαινε μικρούλα ο πατέρας μου να κολυμπάω στα βαθιά νερά και να τσαλαβουτώ με τόλμη κάνοντας βουτιές στην θάλασσα.

27. Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας; Αυτή η μοναδική εικόνα που φέρνει κι αντικρίζει η μάνα τα παιδιά της στο φως, όταν απέκτησα δηλαδή τους δυο γιούς μου.

28. Γίνατε αυτό που ονειρευόσασταν να γίνετε; Είμαι αρκετά ευχαριστημένη γι αυτό που έχω κτίσει, που έχω μοχθήσει κι αυτό που είμαι σήμερα αλλά πάντα θα αγωνίζομαι για το καλύτερο και υψηλότερο σκαλοπάτι διότι δεν εφησυχάζω ποτέ ως ανήσυχο πνεύμα και δραστήριο άτομο.

29. Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσατε στη συγγραφή; Ή μετά τη συγγραφή; Με την έκδοση του πρώτου μου κιόλας βιβλίου ένιωσα την απειλή, την σκληρή αντιπαλότητα καθώς έστειλα ταχυδρομικώς το βιβλίο μου σε δυο «αγαπημένες» μου τότε και γνωστές καθότι κι έμπειρες συγγραφείς στο κοινό, αλλά αυτές δεν ανταποκρίθηκαν όπως θα ΄πρεπε και τώρα φυσικά δεν θέλω ούτε να τις γνωρίζω. Ο έντονος, κακότροπος θα ΄λεγα ανταγωνισμός, ίσως στον χώρο αυτό, «το ξέσκισμα» της σάρκας θα τολμούσα να πω είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει για ανθρώπους με στάτους κι επίπεδο, την ελίτ των συγγραφέων. Καλέ αδέρφια, πιστεύω ότι όλοι οι καλοί χωράμε, αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι ηθικές αξίες και τα προσόντα, το έμφυτο ταλέντο κι όχι μόνο οι γνωριμίες και τα αθέμιτα μέσα ή τα παχουλά πορτοφόλια. Αν και ο λογοτεχνικός κόσμος θα ΄πρεπε να ήταν σοφοί πνευματικοί ταγοί όπως οι αρχαίοι ημών φιλόσοφοι, αντιθέτως αναλώνονται σε ποταπά και ιδιοτελή μικροσυμφέροντα, σε κλίκες φθηνών πολιτικών γραμμών ή και σε εγωιστικές αυτοπροβολές, χωρίς να δίνουν τη σκυτάλη στο νέο, αξιόλογο αίμα των Ελλήνων λογοτεχνών διότι δυστυχώς κι εδώ οι καρεκλοκένταυροι του πνεύματος έχουν μονοπώλειο τον ποιητικό ή τον συγγραφικό θώκο, κάτι σαν χάλκινη πανοπλία πάνω τους δηλαδή.

Επίσης παρατηρείται και το συχνό κι άκομψο  φαινόμενο των διαφόρων διασήμων προσώπων «παρουσιαστριών, ηθοποιών, μουσικών, δημοσιογράφων» ή άλλων ταλαντούχων επαγγελματιών στο είδος τους -ασχέτων όμως με τη λογοτεχνία- που εκδίδουν ένα βιβλίο από στεγνή φιλοδοξία ή από την προτροπή κάποιας εκδοτικής για να αποκτήσουν εύκολα χρήματα και χωρίς αγάπη για την γραφή. Πολύ σοβαρό εμπόδιο κι αυτό για όλους τους καθαρόαιμους λογοτέχνες κι ανθρώπους που αγαπούν -όπως κι εγώ- την γραφή και δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα ή η δόξα, πράγματα που μοιάζουν με χάρτινα παλάτια και που θα καταρρεύσουν σαν πύργοι πάνω στην άμμο με το πέρασμα του αδέκαστου χρόνου.

30. Καριέρα ή οικογένεια; Τι από τα δυο επιλέγετε; Ο καλός συνδυασμός και των δυο είναι νομίζω η καλύτερη συνταγή. Μια γυναίκα άλλωστε αναλαμβάνει πολλούς ρόλους στην ζωή της. Η ισορροπία των δυο είναι κι αυτό ένα σπουδαίο ταλέντο.

31. Για τι έχετε μετανιώσει; Για (αχάριστα) άτομα που έχω βοηθήσει και μου «δάγκωσαν» το χέρι μετά, και για το ότι έχω συναντήσει στην ζωή μου «σκληρούς» ή «άθεους» ανθρώπους που προσπάθησα να τους αλλάξω, να τους συνεφέρω και δεν «με άφησαν» ή δεν με καταλάβανε αν θέλετε. Δεν έμειναν απλοί φίλοι μου αλλά ζουν ως αδιάφοροι τύποι ή επικίνδυνοι τύποι που με εκδικήθηκαν κιόλας με την «πλοκαμιώδη ισχύ» τους. Δυστυχώς αληθεύει ότι ο άνθρωπος τελικά γεννιέται δεν γίνεται! Απλώς τους λυπάμαι!

32. Τι σας ενοχλεί περισσότερο στους άλλους; Το ψέμα, η αχαριστία, η αθεΐα, ο φανταγμός, ο εγωισμός και το μίσος.

33. Τι σας αρέσει να διαβάζετε; Μ αρέσει να δοκιμάζω διάφορα θέματα, να διαβάζω όλα τα είδη βιβλίων, αναλόγως βέβαια την περίοδο. Κυρίως βιβλία ψυχολογίας, θεολογικά βιβλία, αληθινές ιστορίες σε όμορφα μυθιστορήματα, αστυνομικά, περιπέτειες και φυσικά κλασσικές ποιητικές συλλογές.

34. Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας πόθος; Να προλάβω να γεράσω μένοντας στο χωριό μου χορτασμένη από την ζωή και να φύγω εύκολα κι αγόγγυστα.

35. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας; Πολλοί οι αγαπημένοι μου συγγραφείς. Από τους Έλληνες άντρες ο Πολυράκης, ο Αβραμίδης, ο Λειβαδίτης, ο Γκάτσος, ο Παλαμάς κ.α και από τις γυναίκες η Αλκυόνη Παπαδάκη, η Ρένα Ζαίρη Ρώσση, η Πασχαλία Τραυλού, η Λένα Μαντά, η Μαρία Πολυδούρη, η Σαπφώ, Κατερίνα Ρουκ κ.α Από ξένους λογοτέχνες, η Βικτώρια Χίσλοπ, ο Τζων Στάινμπεκ, η Αγκάθα Κρίστι, ο Νέσμπο, ο Στίνγκ Λάρσον κ.α

36. Πείτε μας δυο πράγματα που δεν συγχωρείτε σε μια σχέση; Το ψέμα και την απάτη ή την εκμετάλλευση.

37. Ένα όνειρο που είχατε από παιδί κι έχει πραγματοποιηθεί; Η ενωμένη οικογένεια είναι ότι πιο πολύτιμο στην ζωή μου και κυρίως οι δυο γιοί μου.

38. Έχετε κάποια χόμπι; Ναι, μ αρέσει το κολύμπι, τα ταξίδια, η ζωγραφική, τα ψώνια κι η διακόσμηση στο σπίτι.

39. Ποιά ήταν η τελευταία φορά που κλάψατε και γιατί; Κλαίω συχνά, με το παραμικρό αλλά σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά ξεχνάω τον λόγο και δεν «το κρατάω».

40. Ποια ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε και γιατί; Γελάω με την καρδιά μου επίσης πολύ συχνά και με το κάθε τι ευχάριστο. Τελευταία γέλασα πολύ με τα δυο δίδυμα μικρά ανίψια μου – τη Ναταλία και τον Φίλιππο- που σκαρφίζονται διάφορα παιχνίδια και καμώματα και απαντούν με έξυπνες ατάκες στην μαμά μου αν και είναι έξι ετών πιτσιρίκια.

41. Πείτε  μας μια μέρα της καθημερινότητάς σας; Εργασία με πολλές στοίβες από φακέλους, αιτήσεις, προγράμματα, άδειες κ.α, μεσημεριανό φαγητό -ποικιλία εδεσμάτων με τον σύζυγό μου, δουλειές του σπιτιού -μαγείρεμα και σίδερο- τηλέφωνα με τη μαμά και την πεθερά, παρακολουθώντας τις τελευταίες ειδήσεις, συνομιλίες στο ίντερνετ, γράφοντας ποίηση ή μυθιστόρημα το βράδυ και μπάνια στην παραλία ή χαλάρωση στο σπίτι ή βόλτες τις Κυριακές.

42. Τι λατρεύετε περισσότερο; Τα δώρα όσο απλά κι εγκάρδια κι αν είναι. Χαίρομαι σαν μωρό παιδί!

43. Σε τι δεν μπορείτε να αντισταθείτε; Στην σοκολάτα κυρίως τον χειμώνα και στο παρφέ παγωτό το καλοκαίρι. Σε ότι όμορφο αξεσουάρ και κυριλάτο ντύσιμο, σε κάθε τι ερωτικό όπως ένα τραγούδι, σ΄ ένα αισθησιακό look, στο να ξέρεις γενικά να είσαι θηλυκό.

44. Έχετε σκεφτεί κάποια από τις ιστορίες των βιβλίων σας ως θεατρικό έργο ή κινηματογραφική ταινία; Ναι το έχω σκεφτεί και ελπίζω κάποιο απ΄ όλα τα έργα μου να έχει στο μέλλον αυτή την τύχη κι απήχηση. Μακάρι να μπορούσε να γίνει μια αξιόλογη και πρωτότυπη δουλειά από κάποιον έμπειρο σκηνοθέτη, ώστε να μάθουν περισσότερα άτομα για μια καλοδουλεμένη, άσημη όμως ιστορία μου. Μου έχουν κάνει προτάσεις στο παρελθόν που όμως οικονομικά δεν προχώρησαν… Αναζητώ τον κατάλληλο άνθρωπο… και χορηγό φυσικά για κάποιο από τα βιβλία μου. Ο Θεός ξέρει.. Είδωμεν…

45. Υπάρχει κάποιος λογοτεχνικός χαρακτήρας από το βιβλίο σας τον οποίο θα σκεφτόσασταν να ξαναζωντανέψετε και σε επόμενα βιβλία; Ναι, ένας επιθεωρητής της αστυνομίας -το λαγωνικό μου- ίσως να τον ξαναδανειστώ σαν ήρωα σε άλλο αστυνομικό βιβλίο μου.

46. Πείτε κάτι που θα θέλατε να ξέρει για εσάς το αναγνωστικό κοινό και οι θαυμαστές σας. Είμαι αληθινή, σύγχρονη κι αυθεντική ποιήτρια, με κληρονομικό και θείο χάρισμα, πηγαίας ταυτόχρονα και ειλικρινούς συγγραφής, με πένα ευαίσθητη, καλλιεργημένη, ευρηματική κι ευγενική. Έχω πολλά να δώσω ακόμη και θα ήθελα να κάνω την δίκαιη αυτοκριτική μου στο τέλος της ζωής μου, διότι ως γνωστό: «Ποτέ πριν του τέλους μακάριζεν».


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
«Θα ζήσεις σαν βασιλιάς και θα πεθάνεις σαν σκύλος» του είπε η Σιλβάνα, η Ισπανίδα τσιγγάνα. Ένας χρησμός που έκρυβε μέσα του δόξα αλλά και πόνο, θα καθόριζε τη ζωή του. Ο Άκης, τρίτος γιος μιας πολύ φτωχής οικογένειας στον Ωρωπό καταφέρνει να γίνει σπουδαίος παράγοντας στην πόλη του και να ζήσει σαν βασιλιάς. Ο έρωτας, τα χρήματα, τα ταξίδια, οι γυναίκες και οι περιπέτειες, είναι άφθονα. Όμως κάτι δεν πάει καλά, κι εκείνος τρέμει για το τέλος του… Άραγε, θα επιβεβαιωθούν τα προφητικά λόγια; Θα καταφέρει ν’ αλλάξει την ροή των γεγονότων;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κατερίνα Ραμανδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1969. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σπούδασε προγραμματισμό στο ΕΛΚΕΠΑ και παρακολούθησε πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι μέλος του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ και μέλος του Ομίλου της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και νήσων. Εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.
Το 2013 απέσπασε δύο φορές το Γ΄ βραβείο από το «ΚΕΛΑΙΝΩ». Το 2014 ποιήματά της βραβεύτηκαν από το «Καφενείο των Ιδεών, ενώ πήρε το Α΄ βραβείο σε δύο κατηγορίες ποιημάτων στα «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ». Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σημάδι εκ γενετής» βραβεύτηκε επίσης από το «ΚΕΛΑΙΝΩ». Το 2016 και το 2017 απέσπασε το Α΄ βραβείο από την «ΕΠΟΚ». Επίσης πήρε βραβείο ερωτικής ποίησης από τον σκηνοθέτη Θ. Αγγέλου και το ΚΕΛΑΙΝΩ στον Πισσώνα Ευβοίας τον Μάιο του 2016.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», στο «ΚΕΛΑΙΝΩ», στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και στη «FREE SUNDAY».
Έργα της συγγραφέα: «Σημάδι εκ γενετής», «Θελξιέπεια», «Ο σφυγμός μου ακουμπά πάνω σου».

Επικοινωνία
Facebook: Katerina Ramadani, Κατερίνα Ραμανδάνη (σελίδα)

0 σχόλια:

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Αέναον

Public

Sponsor

Find Us On Facebook

Social Share

Συνολικές προβολές σελίδας